Kakšno vodo res pijemo v Sloveniji? Statistika porabe fitofarmacevtskih sredstev v kmetijstvu je alarmantna

6. Apr 2016 19:12

Ali obstaja in kakšna konkretna vsebina je v pravici do čiste in varne pitne vode ter odgovornosti države pri njenem zagotavljanju? Vprašanje je še kako aktualno zaradi naglega povečevanja števila prebivalstva, razpoložljivost količine pitne vode pa se manjša. Pravica do vode prav zato ni le temeljna svoboščina in pravica, ampak zelo aktualno politično vprašanje.

Slovenci živimo v coni udobja kar se tiče vode, saj smo precej vodnata deželica v primerjavi z mnogimi, ki vode nimajo toliko, da bi se norca delali iz nje, ali še huje, njihova voda ni pitna… tako je nedavno na svojem blogu razmišljala blogerka Simona.

Na drugi strani pa je bloger Plagiator v tokratnem zapisu postregel z nekaterimi podatki, ki lahko pripeljejo do tega, da bo, ponekod verjetno že je, voda v naši precej vodnati deželi postala nepitna in škodljiva zdravju.

Med drugim postreže s podatki Zavoda za statistiko Republike Slovenije iz februarju tega leta: V kmetijstvu v Sloveniji je bilo v letu 2014 porabljenih 676,2 tone pesticidov; od tega je bilo 514,1 tone fungicidov, 134,6 tone herbicidov, 22,4 tone insekticidov in 5,1 tone drugih pesticidov.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]