MH370 – preiskovalci sedaj domnevajo, da je letalo morda dejansko pristalo na kopnem

29. Apr 2014 10:12

boeing777_200Po skoraj dveh mesecih iskanja izginulega letala Boeing 777 na letu MH370 se je preiskava znašla na mrtvi točki in se praktično preselila na začetek. Vsi dosedaj zbrani dokazi namreč nasprotujejo uradnim razlagam dogodka.

Preiskovalci so se tako sedaj osredotočili tudi na, v začetku domnevno nemogoč scenarij, da je letalo dejansko pristalo nekje na kopnem in ni trčilo v Indijski ocean, kjer do danes niso našli niti najmanjšega sledu razbitin letala.

Zaenkrat še ni informacije kje bi lahko letalo pristalo. Obstajala pa naj bi celo pričevanja ribičev in vaščanov naselij na severo-vzhodu Malezije, ki naj bi bili na dan nesreče priča nizkoletečemu letalu. Pričevanja naj bi zabeležila tudi tamkajšnja policija na katero so se obrnili prebivalci.

Bega tudi neuradna informacija, da naj bi na dan nesreče vojaški radarji zaznali neznano plovilo, ki pa naj bi imelo popolnoma druge koordinate kot območje v indijskem oceanu na katerega je bila večino časa osredotočena preiskava. Letalo naj zagotovo nebi bilo vojaško, medtem ko ne morejo potrditi ali je šlo dejansko za MH370.

V preiskavo naj bi zato sedaj vključili nova območja kakor tudi vse, do sedaj znane in teoretično mogoče “teorije zarote”, ki pa bi se lahko pokazale kot resnične. Ali so vse te informacije in domneve še en strel v prazno pa bo pokazal čas.

Povezave na poročanja medijev o novih smernicah preiskave ter mogočih scenarijih izginotja najdete na blogu Doba.

Sicer pa lahko tudi sami pomagate pri iskanju letala preko strani Tomnod, kjer lahko spremljate satelitske posnetke in sporočate morebitna odkritja.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]