Ste vedeli, da so bili za Nobelovo nagrado za mir nominirani tudi Hitler, Mussolini in Stalin?

12. Okt 2015 10:32

Lesser-Known-Facts-about-HitlerVsakoletno podeljevanje Nobelovih nagrad je postal že pravi šov. Ob tem pa se mnogi upravičeno sprašujejo, ali ima Nobelova nagrada sploh še kakšen smisel?

Tudi, če pogledate v zgodovino Nobelovih nagrad za mir lahko ugotovite, da so bili za njo nominirani ljudje, ki danes veljajo za velike zločince, npr. Adolf Hitler.

Rafael Zupančič Raf v tej luči uvodoma zapiše: “In vedno znova sem presenečen, ko zasledim razne kandidate npr. za Nobelovo nagrado za mir ipd., od na primer Obame, do papeža Frančiška in drugih svetovni pomembnežev. Saj ni res pa je. ZDA v sodobnem svetu naredijo nekaznovano največ vojaških zločinov v današnjem svetu (nikomur niso odgovorni razen Bogu), res ne vem zakaj bi torej prejel Ameriški predsednik Obama to domnevno prestižno mednarodno nagrado. 

Ne razumem tudi kaj ima papež Frančišek konkretno z mirom v svetu, razen, da moli za mir in poziva svoje vernike k temu. A največkrat prav ti verniki v imenu svoje vere sprožajo vojne proti nasprotno verujočim, torej naj mi kdo torej pove, zakaj bi si torej papež zaslužil Nobelovo nagrado za mir?” nadaljevanje razmišljanja si preberite v zapisu bloga.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]