Ivan Simič o kriptovalutah in obdavčitvi

9. Mar 2018 21:00

Ivan Simčič velja za enega večjih davčnih strokovnjakov v Sloveniji, pred časom pa je veliko prahu dvignilo tudi razkritje o njegovih poslovnih povezavah z davčnimi oazami.

Simič je pred dnevi, za spletno stran Kriptovalute.si, spregovoril o davčnih vidikih kriptovalutnih poslov.

»Ne vem kaj filozofirajo. Vse se da rešiti v petih minutah, če bi naša država delovala hitreje in predvsem logično,« je dejal gospod Simič, avtoriteta davčnega svetovanja, na temo obdavčitve kriptovalut.

Preden sem zastavil prvo vprašanje, je gospod Simič prešel k bistvu.

Ob prvih zaslužkih s kriptovalutami in prvih izplačilih je Furs izdal pojasnilo, da ti dobički/zaslužki, ne mislim na rudarjenje, niso obdavčeni. To stališče Fursa mi ni bilo logično in vedel sem, da se bo to stališče spreminjalo z rastjo dobičkov s kriptovalutami, saj začne delovati človeški faktor. Danes se aktivnosti s kriptovalutami že usmerjajo v dejavnost, kar pomeni progresivno obdavčitev po dohodninski lestvici. Pri visokih zneskih to pomeni pol meni – pol državi. Tisti, ki bodo v bodoče realizirali dobičke s kriptovalutami bodo pred veliko dilemo in v glavi jim bo odmeval verz The Clash: »Should I Stay or Should I Go«… nadaljevanje intervjuja najdete na kriptovalute.si

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]