Kriptovalute plujejo v nevarne vode: bo za mnoge kmalu konec igre?

24. Mar 2018 17:13

V zadnjem tednu, ko smo lahko opazovali ponoven padec cen skoraj vseh najbolj prepoznavnih kriptovalut, so nekateri analitiki finančnih trgov začeli opozarjati, da bi morebitni nadaljnji padci predvsem bitcoina lahko pomenili katastrofo za tako imenovane “rudarje” te kriptovalute. Približujejo se namreč točki, na kateri vložek v kopičenje kriptovalut postane večji od izkupička, svarijo analitiki.

Številne največje kriptovalute so si v zadnjih 24 urah malce opomogle in znova dosegle rast, a za vlagatelji je naporen in skrbi poln teden, v katerem so lahko le nemočno opazovali zmanjševanje vrednosti svojega premoženja. Trg kriptovalut je namreč znova dokazal svojo veliko občutljivost na zunanje dejavnike, kot so napovedi različnih vladnih in drugih ukrepov.

Na trgu še vedno odmeva napoved ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo, da bo začela preiskovati podjetja, ki se ukvarjajo s kriptovalutami, in celo zamrznila trgovanje s kriptožetoni. Google je prejšnji teden napovedal ukinitev vseh oglasov za kriptovalute in kriptožetone … več (piše: Matic Tomšič za SiolNet).

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]