Prevoz s »samovozom« in plačilo s »kriptojurji«

6. Apr 2018 20:01

Kaj se dogaja z največjim nakupovalnim centrom, ki je znan predvsem po nepopisni gneči med nakupovalnimi uricami?

Jože Mermal se namreč v javnosti vse pogosteje pojavlja v povezavi z visokimi tehnologijami. Eligma bo poskušala uvesti kriptodenar, veriženje blokov in umetno inteligenco tudi v nakupovanje izven spleta, AV Living Lab pa razvijati rešitve za samovozeča vozila. Oboje ima sicer kar nekaj smisla, vprašanje pa je, kaj se bo na koncu izcimilo.

S kripto denarjem po nakupih

Da ne bo pomote. Skeptičen sem glede kripto denarja, ki je po mojem mnenju močno precenjen, a radi pozabljamo, da je zgolj ena in večin najlažje razumljiva oblika uporabe tehnologije veriženja blokov (blockchain).

Ta pa je pomembna in uporabna, pa čeprav ima destruktivno naravo. Izključuje namreč centralizacijo in posrednike. V nekaterih primerih je to dobro in zaželeno, v drugih pa ne, kajti kot je že običaj, tako ali drugače pomeni izgubo delovnih mest. Na mestu je tudi vprašanje, zakaj bi sploh želel izven spleta plačevati s kripto denarjem in koliko kupcev si to v resnici želi. Do neke mere je vsa zadeva tudi zavita v meglo… nadaljevanje na Tehnozvezdje

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]