Zahod z vedno več odprtimi frontami v vedno bolj nevarnem svetu

7. Apr 2018 06:07

Medtem ko številne države sledijo Veliki Britaniji pri zaostrovanju odnosov z Rusijo, ameriški predsednik vodi trgovinsko vojno proti Kitajski. Turčija se je že zdavnaj oddaljila od zahoda, odnosi med Pakistanom in ZDA so po nepremišljenih obtožbah s strani Donalda Trumpa slabi, v Siriji pa voditelji Irana, Rusije in Turčije odločajo o usodi države.

Severna Koreja je uspela razviti rakete, s katerimi lahko doseže ZDA, Iran ostaja zagrizen sovražnik, Irak je bolj kot ameriški, iranski zaveznik. Saudska Arabija, ta trdna zaveznica ZDA in prejemnik orožja iz zahodnih držav, ki jih v tem primeru ne moti narava režima, ni sposobna v sosednjem Jemnu premagati slabo opremljenih Hutijev.

‘Na obisku v Rusiji sem kot novi kitajski obrambni minister, da svetu pokažem visoko stopnjo razvoja naših bilateralnih odnosov in odločenost naših oboroženih sil, okrepiti strateško sodelovanje,’ je v Rusiji ta teden na letni mednarodni varnostni konferenci svojemu sogovorniku, ruskemu obrambnemu ministru Sergeju Šojguju, povedal kitajski obrambni minister Wei. ‘Kitajska stran je prišla sporočiti Američanom o tesnih povezavah med ruskimi in kitajskimi oboroženimi silami, še posebej v teh razmerah. Prišli smo vas podpreti.’ …več (piše: Sašo Ornik – Jin)

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]