Vlaganje v slovenska kriptopodjetja? Varno ali ne?

19. Apr 2018 19:58

Vladni predstavniki na eni strani poudarjajo, da je Slovenija že postala ena vodilnih držav na področju t. i. tehnologije blockchain. Vendar se na drugi strani pojavljajo opozorila, da investitorji v blockchain podjetja (še) niso ustrezno zaščiteni.

Vlada Mira Cerarja, ki zdaj opravlja le še tekoče posle, je med svojimi vizijami v zadnjem času omenjala, da želi Slovenijo pozicionirati kot najbolj prepoznavno destinacijo blockchaina (tehnologija veriženja podatkovnih blokov) v EU-ju. Slovenija to vsekakor še ni postala, vseeno pa spada med najaktivnejše države na svetu, glede na številne projekte blockchain, ki jih razvijajo slovenska zagonska podjetja.

Dejstvo je, da je 13 slovenskih podjetij v svetovnem vrhu projektov blockchain. Ta podjetja so ustvarila 5 odstotkov vseh tovrstnih projektov na svetu in 200 delovnih mest. V letu 2017 je bilo v ta podjetja vloženih 140 milijonov sredstev,” je v svojem nagovoru pred okroglo mizo Ali je prihodnost investiranja v kriptovalutah? pojasnil gospodarski minister, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivavšek… več na MMC RtvSlo

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]