Bo Vojna zvezd znova spremenila Hollywood?

15. Dec 2015 11:08

Star-Wars_0-1024x576Sila se prebuja. Sedma epizoda Vojne zvezd je čedalje bližje. Slovenski in svetovni kinematografi bodo s premiernimi projekcijami pričeli 17. oz. 18. decembra.

Navdušenci že nestrpno pričakujejo nadaljevanje serije, ki se je začela daljnega leta 1977 in nepričakovano obnorela filmski svet. Po prvemu filmu, ki je kasneje postal četrta epizoda, podnaslovljenemu Novo upanje, sta sledili dve nadaljevanji, in sicer Imperij vrača udarec (1980) in Vrnitev Jedija (1983).

Vojna zvezd pa ni zgolj filmska franšiza, temveč ena izmed najbolj prepoznavnih blagovnih znamk ameriške filmske industrije. K filmom moramo prišteti prodajo igrač, (video) iger, knjig, stripov, oblačil in številnih drugih drobnarij.

Georgeu Lucasu je uspelo ustvariti nepozabne like, preprosto, a privlačno zgodbo in čaroben univerzum, v katerega se je potopil prenekateri um. Na eni strani prostrana galaksija, na drugi intimna pripoved o družini. Malokdo ne pozna Hana Sola, Lukea Skywalkerja, princese Leie, Yode ali vsaj Dartha Vaderja, zaključuje Lebinger.

 

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]