Kaj nam pa morejo, če smo vesel’

5. Jan 2017 07:07

Ob koncu iztekajočega leta so v naši vasi (približno) dokončali prvo krožišče. Mejdun, kako smo ga bili veseli! Nihče od nas pa ni slutil, da bomo dobili nekaj, kar ne bo ne tič ne miš. Prav zabavno je bilo tik pred koncem leta 2016, ko je Bine, eden od sosedov, na sredini le-tega hotel postaviti smrekico.

”Ne bo šlo,”so mu dopovedovali, ”ker to krožišče ni točno takšno, kot so krožišča. Prilagojeno je vašim vaškim razmeram.”

In tudi zato je moral Bine smrekico z vseh strani obdati z varnostnimi trikotniki. Ker krožišče pač ni krožišče ampak rataunk.

Včeraj (3.01.2017) sva se tam mimo sprehodili z vnukinjo. Hitro sem ugotovila, da je t.i. krožišče smrtno nevarno zlasti za pešce. Avtomobili – v tistem času so ga prečili trije – krožišča sploh niso uporabljali, ampak so ga prevozili po domače, po levi. Ko bo Bine podrl smrečico pa jo bodo snete sekire verjetno spičile kar počez proti Čevljarski ali kaj?

Za nameček sem ugotovila, da se s Čevljarske na Dobračevsko sploh ne da priti, ne da bi kršila CPP! Na ulici Pod griči je prehod za pešce, a kaj, ko pridem na drugo stran mostu- tam ga pa ni! Kadar bo vrlim policistom ukazano, naj še dodatno napolnijo proračun, bodo, če bodo na tem mestu kaznovali pešce, hitro izpolnili dnevni plan.

ZAKAJ TO PIŠEM? Zato, ker me to krožišče, takšno kot je, močno spominja na Slovenijo. Imamo državo, ki bi bila rada evropska, pa to še zdaleč ni. Je le nekaj, brez repa in glave, prilagojeno skupinam državljanov, ki se – kljub temu, da smo že več kot 25 let samostojni – še zmeraj držijo svojih preteklih navad.

Novela zakona o tujcih je obstala v vladnem postopku. Verjetno čakamo …več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]