Državljani, kot da se jim je*e

30. Maj 2017 07:07

Če imaš moč in denar, lahko kupiš vse. Vse razen ene stvari. Ne moreš kupiti lastne preteklosti. Je, kakršna je, neizbrisna, nespremenljiva. Morda bi se teh besed morali spomniti malodane vsak dan- in to po večkrat- medtem ko nemo opazujemo, kako nam gre država v maloro.

Ne le drugi tir- vsa Slovenija je na stranskem tiru! Medtem ko se je razpihovala žerjavica zaradi nekega povsem nepomembnega hrvaškega Thompsona, se nam je zgodila Vrhnika, država pa se je zadolžila za novi dve milijardi. Zelo pritlehno pa je tudi, da so čistuni čisto tiho, četudi prihaja k nam satanist Marilyn Manson, ki je bil zaradi spodbujanja sovraštva in nasilja prepovedan v različnih mestih po vsem svetu. Razvpiti ameriški glasbenik je namreč znan po žalitvah drugače mislečih, namigovanjih na drogo in nasilje, vendar to za ”naše” ni nič takšnega – očitno.

Državljani prav tako mirno, kot da se jim jebe– gledajo na okoljsko katastrofo na Vrhniki. Inšpekcija za okolje je podjetju Kemis, v katerem je pred dobrima dvema tednoma izbruhnil velik požar, sicer izdala začasno prepoved zbiranja odpadkov v stilu, a v absurdnem stilu – tresla se je gora, rodila se je miš.

Lastniki Kemisa, ki sodijo med najpomembnejšo elito v tej državi- molčijo, pristojni pa – po pisanju Dnevnika zagotavljajo, da so rezultati analize tal – dobri. Gorazd Pretnar, mikrobiolog, je ob vseh anomalijah in lažeh izjavil: »Pri nas kaže, da imamo inštitut za varovanje denarja, ne pa nacionalni inštitut za javno zdravje in ministrstvo za zdravje. Ob taki katastrofi bi se spodobilo, da eni in drugi pokličejo na Arso, zahtevajo spisek snovi, ki jih hrani Kemis, in o tem obvestijo ljudi.« …več (piše: Milena Miklavčič)

foto: Milena Miklavčič blog

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]