S svojim psom tudi spim

8. Nov 2017 08:07

Minuli teden si bo vredno zapomniti po twitu, ki se sliši zelo nedolžno, a obenem napoveduje bližnjo prihodnost, ki bo- vsaj kar se volitev tiče- kruta resnica.

Glasi se pa takole: ”V Sloveniji že danes živi človek, ki še ne ve, da bo moral naslednje leto ustanoviti stranko in zmagati na volitvah.”

Gremo izbirat med »to mi delaj, miška mala« in »baba je žaba…«

Borut Pahor ali Marjan Šarec?

Desni volivci so se že drugič zapored znašli v položaju, ko morajo izbirati med dvema odtenkoma rdeče. V tej tekmi za zmago dveh struj na levici pa se je zgodil umazan zdrs, ki se ne bi smel nikoli več ponoviti. Na eni od TV soočanj so v politično bitko za predsednika države vpletli tudi otroke, kar je soočenju dalo zelo umazan prizvok namreč: Pahorja je voditelj spraševal, zakaj ni pomilostil očeta štirih otrok, ki se je znašel v zaporu zaradi več kriminalnih dejanj. Pri tej očitni manipulaciji so se znašli v zadregi tudi gledalci.

Po besedah specialnega pedagoga za motnje vedenja in osebnosti, Marka Juhanta, problem ni kandidat Pahor, ne pravosodje, ne otroci, ne TV postaja. “Problem je kriminalno obnašanje.” In človek, ki skrbi za otroke, mora izbirati med njimi in napačnimi koraki v življenju. Kljub takšnemu, zelo nizkotnemu pranju možganov volivcev, so arhitekti volitev iz ozadja vseeno malo v skrbeh. Namreč:ob napovedi bojkota velikega dela desnega pola mora na volišča priti dovolj volivcev, da bo drugi krog vsaj na videz legitimen …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]