Ikonične ročne ure Tudor

2. Mar 2022 06:00

Tudor je švicarska urarska znamka, ki ponuja mehanske časomere prefinjenega stila in dokazane zanesljivosti. Njihovi začetki segajo nazaj v 20. leta prejšnjega stoletja, ko je ime Tudor registriral Hans Wilsdorf, ustanovitelj znamke Rolex. Tudor je tako hčerinska znamka Rolexa, dostopnejša različica luksuznih švicarskih ur, na zanesljivost in kakovost katerih so stavili tudi najdrznejši pustolovci in prekaljeni profesionalci.

Švicarska kakovost in zanesljivost

Ročne ure Tudor so dobile navdih pri starejšem in slavnem bratu Rolexu. Čeprav gre pri Tudorju za dostopnejšo linijo ročnih ur, je filozofija znamke še vedno »ponuditi najboljšo kakovost in zanesljivost«. Večinoma ženske in moške ročne ure Tudor uporabljajo lasten Tudor mehanizem, izdelan v Švici. Švicarska kakovost je sinonim za natančnost, zanesljivost, uporabnost in vzdržljivost.

Tako kot ure drugih prestižnih znamk so tudi ročne ure Tudor izdelane iz najbolj kakovostnih materialov in z uporabo visoke tehnologije. Kljub temu pa morajo ustrezati zahtevnim merilom kakovosti, ki jih narekuje švicarski standard natančnosti COSC.

Kako se je vse začelo?

Ročne ure Tudor so ime dobile po Tudorjih, britanski kraljevi dinastiji iz 15. stoletja. Blagovna znamka Tudor je hčerinsko podjetje urarske hiše Rolex, ki predstavlja krono švicarske urarske industrije. Leta 1926 jo je ustanovil eden največjih vizionarjev sodobnega časa, Hans Wilsdorf, ki je 20 let pred tem osnoval tudi znamko Rolex. Logotip ročne ure Tudor je vrtnica, obdana s ščitom. Urarski zanesenjaki verjamejo, da ima logotip posebno sporočilno noto: da vrtnica ščiti krono svojega starejšega brata, znamke Rolex.

Wilsdorfova filozofija pri razvoju ure je bila preprosta: ljudem dati možnost uporabe mehanskih ur s kakovostjo in zanesljivostjo, primerljivo Rolexu, vendar po dostopnejših cenah. Že v času, ko so ročne ure bolj kot ne krasile damska zapestja, moški pa so za čas še vedno pogledovali na svoje žepne ure, je Wilsdorf verjel, da so časomerom v telovnikih gospodov šteti dnevi. In prav je imel. Tako se je v začetku 50. let prejšnjega stoletja rodila prva moška ročna ura Tudor Oyster Prince.

Ikonična kolekcija Black Bay

V času, ko med urarskimi novostmi težko najdemo še nekaj ne-videnega, Tudor ostaja zvest svojemu sloganu »Born to Dare« s kolekcijo ročnih ur Black Bay. Gre za sodobno interpretacijo potapljaške ure, ki so jo v 60. letih prejšnjega stoletja razvijali za ameriško mornarico. Ročne ure Tudor Black Bay so razlog, da je znamka stopila iz sence Rolexa in drzno predstavila svojo identiteto. Nedvomno lahko rečemo, da gre za eno najbolj ikoničnih ročnih ur Tudor.

Kje v Sloveniji kupiti ročne ure Tudor?

Ročne ure Tudor so vam v Sloveniji na voljo pri pooblaščenem prodajalcu Malalan v Ljubljani. Svojo več kot 70-letno tradicijo urarskega znanja predajajo skozi generacije in v tem času so si prislužili zaupanje številnih priznanih in luksuznih znamk ročnih ur, katerih pooblaščeni prodajalci in serviserji so. Njihovo bogato ponudbo si lahko ogledate na Malalan.eu, poleg tega pa vam nudijo tudi servis ročnih ur Tudor.


Naročnik: malalan.eu

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]