Kaj iščemo, ko iščemo otroško posteljo?

9. Mar 2023 14:22

Kakovosten spanec je nujno potreben za normalen in zdrav razvoj otrok. Vendar pa se na račun sodobnega načina življenja, ki narekuje izredno hiter vsakdanji tempo zgodi, da najmlajši pogosto spijo premalo. Pomanjkanje kvalitetnega spanca pa vodi v razdražljivost, slabo počutje, kasneje pa celo v zdravstvene težave. Kako torej izboljšati kvaliteto nočnega počitka naših otrok in mladostnikov? Prvi korak je zagotovo nakup otroške postelje, ki mora zadostiti različnim kriterijem. Njena izbira je zato vse prej kot lahka, vendar pa vam lahko pri tem pomaga izkušen svetovalec. Z njegovo pomočjo bo nakup ustrezne otroške postelje bistveno lažji, spanec vašega otroka pa mirnejši in veliko bolj sproščujoč.

 

Za kakovosten spanec vašega otroka

V sodobnem času se tudi najmlajše generacije srečujejo s težavami, ki jih prinaša slab spanec. Če želimo kar se da omejiti posledice vsakodnevnega stresa in otrokom privoščiti zaslužen počitek, moramo zagotoviti primerno spalno okolje. Strokovnjaki svetujejo, da vzpostavimo določeno spalno rutino, ki odgovarja posamezniku. Prostor naj bo ustrezno zatemnjen, prezračen in ogret na primerno temperaturo. Pred počitkom se odsvetuje uporabo elektronskih naprav, otroci ali mladostniki pa naj raje pred spanjem berejo knjigo ali poslušajo umirjeno glasbo.

 

Ključen element, ki pripomore k dobremu spancu je otroška postelja s primernim ležiščem. Ta mora biti zasnovana tako, da se popolnoma prilega potrebam otrokovega spanja. Pri tem je potrebno upoštevati naslednje stvari:

  1. Postelja za otroke mora biti v prvi vrsti ustrezne dimenzije. Že v osnovi so otroške posteljice precej manjše od klasičnih, zato velja dobro razmisliti, na kakšni postelji bo otrok spal. Postelja se mora prilagoditi otrokovi velikosti in nenazadnje ustrezati tudi dimenzijam sobe. Nikakor pa ne smete pozabiti na izbiro dobrega ležišča ali vzmetnice.
  2. Druga zelo pomembna lastnost je varnost, ki je pomemben del vsake otroške postelje. Kakšno posteljo boste izbrali je odvisno predvsem od starosti otroka. Nižje otroške postelje so primerne tudi za najmlajše, medtem ko so pogradi rezervirani za nekoliko starejše otroke.
Postelja LILI
  1. Zelo pomemben je tudi material iz katerega so izdelane otroške postelje. Ta mora biti kakovosten, uporabljene barve in laki pa ne smejo biti zdravju škodljivi in morajo zadostiti vsem potrebnim kriterijem. Kot najboljša izbira se izkažejo masivne postelje, pri katerih ni bojazni, da bi imele premajhno nosilnost in bi se lahko zlomile ter poškodovale otroka – saj veste, otroci se na svoji postelji pogosto igrajo in skačejo.
  2. Pozabiti ne smemo niti na izgled izbrane otroške postelje. Ta naj bo estetskega dizajna in po slogu prilagojen otrokovim željam. Malček naj sam izbere, kakšno posteljo si želi. Tako se bo tudi bolje počutil.
  3. Otroška postelja mora biti kakovostna, primerna pa mora biti tudi cena. Vsaj pri manjših otrocih jo boste namreč morali zamenjati ko bodo odrasli. Slednjega se zavedajo tudi pri Furnituri, zato imajo za starše ves čas pripravljene različne popuste in ugodnosti, ki bistveno zmanjšajo stroške in tako olajšajo nakup. Med najbolj priljubljene proizvajalce sodita podjetji BestBed in HappyKids, ki slovita po izredno kakovostnih in sodobno oblikovanih otroških posteljah.
Postelja LUKA

 

 

Do otroške postelje z le nekaj kliki  

Ste vedeli, da lahko otroško posteljo danes kupite kar preko spleta? Verjetno se ob tem sprašujete, kako je to sploh mogoče? Pa saj vendar potrebujete natančne mere, ogledati si je potrebno materiale, barve in različne modele otroških postelj. S pomočjo izkušene svetovalne ekipe pohištvenega salona Furnitura je tudi nakup na daljavo popolnoma enostavno izvedljiv. 

Brez dvoma izbira pohištva na daljavo zahteva nekaj spretnosti, vendar pa gre za obliko nakupovanja, ki postaja vse bolj priljubljena. Pohištveni salon Furnitura že vrsto let velja za največjega slovenskega spletnega ponudnika notranje opreme, zato so do potankosti izpopolnili svojo storitev svetovanja strankam na daljavo. Na njih se lahko obrnete preko telefona (070 458 517), e-pošte ali kontaktnega obrazca.

Kako torej do vrhunske otroške postelje kar iz udobja domačega naslanjača?

 

Postelja ERYK

 

Izberite zanesljivega ponudnika

Če se odločite, da boste otroško posteljo kupili kar preko spleta, potem morate izbrati zanesljivega in preverjenega ponudnika, ki se drži svojih obljub, spoštuje dogovore in vam je vedno pripravljen pomagati. Salon pohištva Furnitura je večkrat nagrajen ponudnik, ki mu zaupa vse več strank. 

Med brskanjem po pestri ponudbi se uporabnik upravičeno vpraša, ali bo izdelek zares izgledal tako, kot na fotografiji. Zato je bistvenega pomena, da pri nakupu bolj trajnostnih izdelkov, kot so tudi otroške postelje, izberete zanesljivega in zaupanja vrednega ponudnika. Kot najboljše dokazilo za strokovnost izbranega salona so različni certifikati, priznanja, dovoljenja in licence.

 

Postelja KUBUS

 

Tako kot pri nakupu ‘v živo’, morate tudi pri naročanju otroške postelje preko spleta biti pozorni na ustrezne dimenzije. Če niste prepričani glede umestitve nove postelje in ostale izbrane notranje opreme v prostor, potem sobo slikajte in jo pošljite na e-naslov [email protected]. Furniturina ekipa vam bo z veseljem svetovala, kater model otroške postelje se bo kar najbolje podal v otroško sobo. Razveselili pa vas bodo tudi z dodatnim nasvetom glede same postavitve.

Vse tiste, ki pa še vedno nekoliko dvomite v nakup otroškega pohištva preko spleta, pa toplo vabijo v showroom v Ljubljani, kjer vas čaka prijetna in izkušena ekipa prodajalcev, ki vam bo z veseljem pomagala pri nakupu. Na voljo so vam vsak dan od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00. Z njihovo pomočjo se bo vaš otrok iz sladkih nočnih sanj zbujal svež in spočit. Vse do najstniških let, ko iz postelje ne bo želel vstati do zgodnjega popoldneva. 

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]