Najboljše lokacije za SUP deskanje v Sloveniji

24. Feb 2023 07:49

Slika 1: Robert Forever Ago/Pexels

 

Supanje je odličen način za uživanje v čudovitih slovenskih vodah. S SUP-om lahko drsite po mirnih vodah ali se spopadate z zabavnimi valovi in doživite življenjsko izkušnjo, obkroženi z navdušujočimi gorami in nepozabno naravo. Če se vam to zdi nekaj, kar bi radi počeli, potem je SUP deska za vas!

 

Tukaj so najboljše lokacije za Supanje v Sloveniji, skupaj z nekaj nasveti, s katerimi bo pustolovščina zabavna in varna, ne glede na to, koliko izkušenj imate s SUP-i.

 

SUP deskanje v Sloveniji

Deskanje na SUP-u je v Sloveniji priljubljeno zaradi številnih čudovitih znamenitosti in raznolikih voda, ki jih ponuja država. Mnogi se za SUPanje na Bledu, mestu ob vznožju Julijskih Alp, odločijo zaradi čudovitih razgledov na okoliške gore. Drugi radi SUPajo po Ljubljanici (sup Ljubljana), ki na edinstven in nepozaben način ponuja ogled glavnega mesta Slovenije.

Ne morete zgrešiti: ne glede na to, kje se odločite za SUPanje v Sloveniji, na primer SUPanje na Bledu, boste z desko SUP našli čudovite znamenitosti in nepozabna doživetja.

 

SUP surfanje v morju

Če ste pripravljeni SUPati na morju, vam Sup Slovenija ponuja številne čudovite lokacije, kjer lahko to storite. Eden izmed najbolj priljubljenih in slikovitih krajev za SUPanje na morju je Mesečev zaliv v Strunjanu. Uživajte v enostavnem dostopu do zaliva, kjer je morje popolno tako za SUP kot za plavanje. Skoraj ni boljšega načina za uživanje v zalivu, občudovanje 80-metrskega klifa in opazovanje različnih ptic, kot s SUP-om.

 

Če nameravate uporabljati SUP za deskanje na morju, morate vedeti nekaj stvari. Da bi bili varni, se morate prepričati, da je SUP deska izdelana tako, da vzdrži vse tokove in valove, na katere lahko naletite. SUP deska za surfanje je najboljša, če nameravate deskati na valovih, medtem ko je SUP deska za rekreacijo s širokim krovom pogosto boljša izbira, če želite večjo stabilnost deske.

 

S supom po jezeru

Tudi slovenska jezera so odličen kraj, kamor lahko vzamete svoj SUP in uživate dan v naravi. Nekatera najboljša jezera za SUPanje v Sloveniji so:

 • Bohinjsko jezero
 • Veliko jezero
 • Divje jezero
 • Blejsko jezero
 • Triglavska jezera
 • Krnsko jezero

 

Te lokacije so primerne za veslanje, saj ponujajo:

 1. Mirne vode: Večina teh jezer je znana po mirnih in čistih vodah, zato lahko veslači na deski varno in brez težav uživajo v svoji dejavnosti;
 2. Slikovita okolica: Mnoga od teh jezer obkrožajo čudovite naravne kulise, vključno z gorskimi verigami, gozdovi in hribi, kar lahko še izboljša izkušnjo veslanja na deski;
 3. Dostopnost: Na mnogih od teh lokacij je dostopnost enostavna, na nekaterih pa so na voljo tudi izposojevalnice veslanja, kar obiskovalcem omogoča, da se te dejavnosti udeležijo brez težav;
 4. Raznolikost: Različna jezera ponujajo različna doživetja, na primer Triglavska jezera z visokogorskim okoljem in Krnsko jezero s čudovitim razgledom na Julijske Alpe;
 5. Priljubljena destinacija: Ta jezera so priljubljena turistična destinacija in ponujajo vrsto rekreacijskih dejavnosti, zato so odličen kraj za uživanje v veslanju za ljudi vseh starosti.

 

Kjerkoli v Sloveniji se nahajate, boste lahko našli mirno, slikovito jezero, ki je kot nalašč za dan na vašem SUP-u. Jezera so najboljša možnost za družinski SUP, saj je njihova mirna voda kot nalašč za začetnike vseh starosti.

 

Zaveslajte s tokom

Druga možnost za SUPanje v Sloveniji je veslanje po reki. Prestolnico lahko doživite iz mirnih voda reke Ljubljanice ali pa se odločite za reko Dravo, ki teče skozi več mest. Če želite supati ob čudoviti slovenski naravi, sta med najboljšimi možnostmi reka Kolpa in reka Krka.

 

Doživite slovenske vode na svoj način

SUPanje v Sloveniji je priljubljeno zaradi svoje vsestranskosti. S SUP-om lahko resnično doživite slovenske vode na svoj način. S SUP-om lahko preživite dan na vodi, ki mu sledi nočno kampiranje v slikovitem gozdu. Mesta si lahko ogledate na edinstven način, tako da s SUP-om plujete po rekah, ki tečejo skozi njih, in se ustavite na kavi ali večerji ob robu reke.

Ne glede na to, kakšno izkušnjo iščete, vam bo SUPanje v Sloveniji zagotovilo prijetno pustolovščino in nepozabne spomine.

 

Zaključek

Slovenija ponuja številne lokacije za SUP deskanje, ne glede na to, kakšno izkušnjo iščete. Od SUP deskanja po valovih na morju do veslanja po mirnih vodah na slovenskih jezerih – vsakdo lahko najde nekaj zase. Strokovnjaki za supanje bodo našli doživetja, ki jim bodo dvignila adrenalin, začetniki pa se bodo lahko SUPanja naučili na mirnih vodah slovenskih jezer in rek.

 

Odpravite se na SUPanje na številne čudovite lokacije v Sloveniji in doživite posebna doživetja, ki jih ne boste nikoli pozabili!

 

 

Naročnik: Promotions and Development Group Corporation

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]