Katero električno kolo je primerno za vas?

1. Jul 2022 08:12

Negotova situacija v svetu in podnebna kriza, ki jo spodbuja človeško ravnanje, nas silita v iskanje alternativ. Alternativ, ki nam nudijo do okolja prijazno življenje in ekonomsko vzdržno rešitev za družinski proračun. Med najboljšimi rešitvami, za okoljsko prijazno rešitev problema mobilnosti, se gotovo ponuja kolo. Kolo sodi med najbolj univerzalna prevozna sredstva, saj prva kolesa najdemo že v pradavnini. Verjetno se kolo, poleg skiroja in poganjalčka, uvršča med najbolj univerzalna prevozna sredstva, s katerimi se spoznamo v najbolj zgodni mladosti.

Razvoj sodobne tehnologije nam omogoča, da lahko na svoje kolo namestimo tudi električno baterijo. Ta pa nam služi kot vir energije, da lahko premagamo večje razdalje in bolj razgibane terene. Električno kolo ponuja perfektno rešitev za vse, ki imate do šole ali službe nekaj kilometrov. Ta pot od vašega kraja prebivanja do končne destinacije pa ni ravna? Brez skrbi, saj vam električno kolo omogoča, da boste tudi težje vzpone prekolesarili brez hujših naporov.

Naj na tej točki razblinimo mit, ki se drži električnih koles v ljudski zakladnici znanj in prepričanj. Električna kolesa seveda ne morejo kolesariti sama in tudi ne predstavljajo nobene potuhe za kolesarje. Prav tako ne velja, da je to kolo za starejše ljudi. Predpogoj, da boste prejeli dodatno energijo iz baterije v okviru kolesa, je ta, da pridno pedalirate. Razmerje dodatne energije je odvisno od moči baterije ter od pomoči, ki jo izberete na zaslonu električnega kolesa. Najbolj ekonomičen način delovanja električnega kolesa vam omogoča, da za vsak vrtljaj pedal prejmete enako količino energije v pomoč. Zato naj vas ne skrbi, saj lahko s premeteno uporabo električne energije opravite zelo dober trening tudi z električnim kolesom.

Zaradi baterije je električno kolo veliko težje od običajnih koles. Ta lahko dosežejo tudi več kot 25 kilogramov teže, zato velja, da boste potrebovali za kolesarjenje več energije oziroma moči. Če boste slučajno ostali brez električne energije v bateriji, ko boste kolesarili navkreber, boste kaj kmalu obžalovali, da ste sploh na električnem kolesu. Kolesarjenje brez pomoči je izjemno zahtevno, zato vam polagamo na srce, da smotrno uporabite vsak watt energije. V kolikor kolesarite po ravnem bo še nekako šlo, ampak pri kolesarjenju na vzponih ne bi želeli biti na vašem mestu. Zato raje ne govorite, da je električno kolo le za starejše ljudi.

Sedaj pa se boste gotovo že spraševali kakšno električno kolo izbrati. Vsa kolesa delujejo na enaki tehnologiji, a se zaradi svojih proizvodnih lastnosti povsem razlikujejo med seboj. Naj ponazorimo s primerom. Z mestnim električnim kolesom ne boste mogli voziti po gozdnih poteh v vaši okolici, saj so prestavna razmerja in lastnosti pnevmatik povsem različne s kolesom, ki je posebej ustvarjeno za vožnjo po gozdnih poteh in gorskih stezah.

Svetujemo vam, da si pred nakupom novega električnega kolesa, vzamete čas za temeljit premislek o vaših potrebah in prioritetah. Če boste električno kolo uporabljali za pot med domom in službo, bo najbolje, da si omislite mestno kolo. Če radi tavate po brezpotjih, bo verjetno najprimerneje, da si izberete gorsko električno kolo. V kolikor pa obožujete cestno kolesarjenje, vam svetujemo, da si pogledate električna cestna kolesa.

Brez skrbi boste lahko hitro našli svoj idealni model. Če pa želite še hitreje poiskati najboljšo rešitev za vaše potrebe in želje, vam priporočamo, da si pogledate spletno mesto ceneje.si. To vam omogoča, da lahko v le nekaj klikih poiščete vaše novo električno kolo. Uporabite lahko namreč številne filtre, s pomočjo katerih boste, hitro našli idealno električno kolo. Ta boste lahko razvrstili glede na cenovni razpon, glede na znamko, glede na barvo, predvsem pa glede na namen. Lahko boste izbirali tudi s pomočjo filtra, ki kolesa razdeli glede na težo. To je torej idealni iskalnik vašega novega kolesa.


Naročnik objave: eVisions Advertising s.r.o.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]