Pet načinov za podvojitev denarja za začetnike in napredne

17. Jun 2022 07:54

Kaj – in kako – lahko storite, je odvisno od vaše časovnice in tolerance tveganja, pa tudi od lastnosti naložbe, ki so lahko odvisne tudi od njene tveganosti. Vendar pa je tu nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati, plus pet metod, ki jih lahko pregledate s svojim svetovalcem, da ugotovite najboljše za vas.

Čas in strpnost

Čas, ki ga morate vložiti, je izjemno pomemben, saj je odvisen od vaše starosti in naložbenih ciljev. Nekdo, ki šele začenja kariero, ima več časa za podvojitev denarja za upokojitev kot nekdo, ki se upokoji in verjetno želi varnejše premoženje. Toda nekdo mlajši morda nima toliko časa, da bi podvojil denar za nakup hiše, zato mora biti tudi previden.

Oba scenarija bosta vplivala tudi na vašo toleranco tveganja. Če ste daleč od upokojitve, si lahko privoščite več tveganja, kot če ste blizu tega in boste kmalu potrebovali denar. Ampak, če imate na voljo le leto ali dve, da podvojite polog za hišo, potem boste verjetno tudi bolj nagnjeni k tveganju.

Pet načinov, kako podvojiti svoj denar

Ko določite svoje cilje in časovni načrt ter ocenite svojo toleranco za tveganje, lahko na spletu najdete številne strategije za podvojitev denarja. Torej, sodelujte s svojim svetovalcem in razmislite o tem.

Pravilo 72: Vsak vlagatelj bi moral poznati pravilo 72. To je klasično naložbeno orodje, ki vam lahko pomaga oceniti, koliko časa bo trajalo, da se vrednost naložbe podvoji, če se njena rast letno povečuje. Samo 72 delite s pričakovano letno stopnjo donosa. Rezultat je število let, ki jih boste potrebovali, da podvojite svoj denar. Višja kot je stopnja rasti, manj časa bo potrebno za podvojitev vaše naložbe.

● Počasen in stalen klasičen način: to pomeni, da vložite svoj denar v trden, uravnotežen portfelj, ki je razpršen med delnicami modrih žetonov in obveznicami investicijskega razreda. Nekateri svetovalci trenutno ponovno razmišljajo o ravnotežju glede na vso nestanovitnost trga, vendar večina vlagateljev še vedno dela s tem modelom. Torej, pogovorite se s svojim svetovalcem o svojih najboljših možnostih in mešanici sredstev, ker morda obstajajo načini za izboljšanje tradicionalnega modela, hkrati pa vas zaščitijo v teh negotovih časih.

● Vlaganje v obveznice: Dober portfelj mora imeti raznoliko mešanico delnic in obveznic. To vas bo zaščitilo, če pride do recesije ali če podjetje, v katerega ste vlagali, ne deluje dobro. Obveznice ne ustvarjajo zelo visokih donosov, vendar so varnejše od posameznih delnic in njihovi donosi so običajno dosledni. Torej, to je zelo varna, konzervativna strategija in stopnje se spet počasi dvigajo. Obstajajo različne možnosti obveznic, zato vprašajte svojega svetovalca o njih in kaj bi zagotovilo najboljšo kombinacijo v vašem portfelju.

● Trgovanje z binarnimi opcijami: Če želite podvojiti svoj denar in to storiti v dneh ali celo minutah, vam lahko pri tem pomaga trgovanje z binarnimi opcijami. Binarne opcije so eksotična finančna možnost, pri kateri je izplačilo bodisi fiksni denarni znesek ali pa nič. Imenujejo se binarne opcije, ker je to edina možna poravnava. Predpostavka binarne opcije je preprosto, ali bo osnovno sredstvo višje od določene cene v določenem času – da ali ne. Na splošno obstaja velika razlika med delnicami in opcijami. Več informacij o binarnih opcijah lahko dobite tukaj.

● Kupite preprodane delnice: veliko delnic je lahko dobro kupiti, ko vsi drugi izstopajo. Za igranje te igre morate vedeti, kaj počnete, ker ne želite končati z zalogami smeti, ki zapravljajo vaš denar. Včasih so dobre naložbe preprodane, kar potem predstavlja priložnost za vlagatelje, ki so opravili domačo nalogo. Meritve vrednotenja, kot sta razmerje med ceno in dobičkom in knjigovodska vrednost, vam lahko pomagajo oceniti, ali je bila delnica preprodana, vendar boste verjetno potrebovali pomoč svojega svetovalca, da jih najdete in razlagate, da boste dosegli najboljšo vrednost za vaš načrt.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]