Vse, kar potrebujete za profesionalno čiščenje

22. Avg 2022 07:19

Za zagotavljanje higiene čiščenje z vodo nikakor ni dovolj. Večji prostori, kot so pisarne, poslovni prostori, restavracije, hoteli, prodajalne ipd., potrebujejo profesionalno čiščenje in vzdrževanje, za kar pa so potrebni profesionalni pripomočki. Ti ne samo, da so najbolj učinkoviti v boju z bakterijami, madeži, umazanijo in podobnim, prihranijo vam tudi na času, in navsezadnje stroških.

Profesionalna čistila

Za zagotavljanje najvišjega standarda higiene potrebujete kakovostna čistila, ki olajšajo čiščenje in zagotavljajo nego, zaščito in dezinfekcijo površin. Profesionalna čistila se za razliko od komercialnih izdelkov razlikujejo v učinkovitosti. Namreč, izdelana so po koncentriranih formulah, ki so kos še tako zahtevni umazaniji, madežem in bakterijam. Profesionalna čistila se ločujejo glede na različne dejavnike: glede na površino, umazanijo, proces čiščenja, pakiranje, pH vrednost ipd. Med najbolj priljubljenimi profesionalnimi čistili so ekološka čistila, ki imajo manjši vpliv na okolje, kar je pri pogosti rabi velik dejavnik, pa tudi industrijska čistila, odstranjevalci premazov, namenska čistila za različne površine (jeklo, oblazinjene površine, steklo, tla).

Profesionalni pripomočki za čiščenje

Profesionalnega čiščenja ni brez profesionalne opreme. Za pravi namen potrebujete prave pripomočke, ki so največkrat izdelani iz kvalitetnih materialov, kar jim podaljša življenjsko dobo posledično znižajo stroške nakupa novih. Nepogrešljivi profesionalni pripomočki za čiščenje zagotovo sodijo čistilni vozički, koši, metle, profesionalna omela, vedra, pa tudi manjši pripomočki, kot so rokavice iz latexa, gobice, krpe, opozorilne table, koši, papirnate brisače in podobno. Profesionalni pripomočki vam omogočajo, da delo opravite enostavneje, hitreje in varneje, ne glede na to, kakšne prostore čistite.

Pripomočki za čiščenje restavracij

Standard restavracije se začne v kuhinji, zato je pomembno, s kakšnimi čistili se vzdržuje higiena. Brezhibna čistoča v kuhinji je ključnega pomena, zato so pri čiščenju potrebni strogi režimi in ustrezno usposobljeno osebje, s čim se izniči tveganje navzkrižne kontaminacije, razvoj bakterij in posledično zastrupitev s hrano. Najpomembnejša čistila v kuhinji so razmaščevalci ter odstranjevalci maščob in trdovratnih madežev, navsezadnje tudi detergenti za pomivanje posode. Za čiščenje jedilniških površin je dobro uporabiti kakovostna in profesionalna čistila in sredstva za dezinfekcijo površin, tla pod mizami pa je najenostavneje očistiti z metlo ali ročnim čistilcem.

Pripomočki za čiščenje hotelov

Tapecirane površine so sinonim za hotelske komplekse, kjer prekrivajo predvsem hodnike in sobe. Za čiščenje le-teh se največkrat uporabljajo profesionalni sesalci, ki omogočajo globinsko čiščenje in odstranjevanje madežev. Za vzdrževanje sob so nepogrešljivi čistilni vozički, ki so za razliko od klasičnih vozičkov opremljeni s košem za umazano perilo. Pri čiščenju hotelov in sob gre tudi za čiščenje sanitarij in pranje perila, zato v poštev pridejo tudi tovrstni pripomočki in čistila.


naročnik objave: karandelfin.si

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]