Andromeda: zgodba o tem, kako lahko sodelujemo kljub razlikam

9. Okt 2018 07:18

Zgodbe vplivajo na to, kako vidimo svet. Celo tiste v video igrah. Ena izmed najboljših iger, ki sem jih kadarkoli igral, je bila Mass Effect 3. Dobra zgodba, ki pritegne. Skozi ure igranja se navežeš ne le na glavnega junaka, ampak tudi na številne druge like, s katerimi sodeluješ. Gre za RPG (role playing game) in streljačino postavljeno v prihodnost.

Ne bom dolgočasil s podrobnostmi. Kar je name imelo največji vpliv, je bila vztrajnost, pokončnost glavnega junaka, ki se je boril do samega konca, čeprav skorajda brez možnosti. Ko je bilo vse že skoraj izgubljeno, je šepal naprej, vedno naprej. Ni se predal in igralec se ni predal z njim. Niso bili redki, ki so se ob koncu skorajda razjokali.

No, zdaj igram naslednjo igro v tej seriji, Andromedo, ki so jo sicer kritiki raztrgali. Kupil sem jo kasneje in ceneje in do zdaj se mi ni zdela tako slaba, čeprav je  manj privlačna, kot Mass Effect 3.

V tej igri so velike sile naše galaksije v galaksijo Andromedo poslale koloniste. Ti se zbudijo po nekaj stoletjih in nič ne štima. Postavljeni ste v vlogo pathfindereja, ki mora poiskati primerne planete za kolonizacijo. Kar bi rad poudaril, je da ste obkroženi s pripadniki različnih vrst. Asari, Krogan, Turijici, itd… To so vaši sodelavci, vaši prijatelji, na katere se zanašate med bojem. Od njih je odvisno vaše življenje. Skozi igro spoznavate njihove osebne zgodbe, poznate jih … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]