Arsenovića in Bržana so “izvolili” levosučni mediji

11. Dec 2018 08:03

Pogosto lahko slišimo politično frazo “volilci imajo vedno prav”, v katero pa Vinko Gorenak ne verjame več. Zato v svojem zadnjem zapisu razkriva, kako posamezni vplivni posamezniki ali lobiji vplivajo na volitve oziroma na odločanje volivcev. Takole piše:

Tipičen primer take situacije so letošnje lokalne volitve v Mariboru. Levo politično okolje, je tudi z nasilnimi demonstracijami leta 2012, doseglo krivičen odhod Franca Kanglerja s položaja zakonito izvoljenega župana. Seveda z znatno podporo levosučnega političnega trobila Večer. Ti isti krogi so si izbrali nesposobnega Andreja Fištravca, za katerega je do takrat slišalo le malo ljudi.

Z znatno podporo levosučnega političnega trobila Večer so z bombardiranjem volilcev, lahko rečemo tudi s poneumljanjem volilcev dosegli svoje, njihov kandidat je bil izvoljen. No leta 2018 so se ti isti krogi, tokrat z lastnikoma Večera Sašom Todorovičem in Urošem Haklom, ter seveda ponižnim izvajalcem ukazov lastnikov Večera v podobi odgovornega urednika Matije Stepišnika, da o »fizikalcih« novinarjih niti ne govorim, odločili da Andreja Fištravca pošljejo tja komor sodi, to je na smetišče politične zgodovine.

Toda, ti isti posamezniki, niso bili pripravljeni popraviti z lune vidne krivice, ki so jo leta 2012 pri levosučnem političnem trobilu Večer naredili Francu Kanglerju. Niti slučajno, odločili so se za še en medijski umor kandidata za župana Maribora Franca Kanglerja. Zato pa so ti isti krogi našli Sašo Arsenoviča, prosulega in menda zadolženega in menda pretepaškega podjetnika, za katerega večina Mariborčanov, do letošnjih lokalnih volitev še nikoli niti slišala ni.

Toda z intenzivnim bombardiranjem, bolje rečeno poneumljanjem volilcev so iz popolnega neznanca naredili novega župana Maribora. In ko bo Saša Arsenovič odslužil svoje, ga bodo ti isti krogi lahko tako kot Andreja Fištravca, poslali na smetišče zgodovine. Kako strašljivo za demokracijo.

 

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]