Borut Pahor – kesanje, humor in ko bi le molčal …

25. Jan 2018 13:23

Borut Pahor je lani vstopil v svoj drugi mandat predsednika države. Po čem pa si bomo zapomnili njegov prvi mandat? Nanj namreč leti veliko očitkov …

Kot piše Boris Vezjak, je Pahor zašel v neznosni populizem koketiranja z ljudstvom, opustil svojo državniško držo in podobo predsednika zamenjal za neko drugo, profano in vsakodnevno. V kontekstu volilnega približevanja ljudskim srcem. Vse za svojo priljubljenost.

Drug očitek se je obregnil ob dejstvo, da je zaradi opuščanja pričakovane politične vloge Borut Pahor zašel v prakso spregledovanja stališč ob političnem in družbenem dogajanju v državi in širše.

Ne pozabimo, Borut Pahor nas je po zadnjih volitvah prepričeval, da je sprejel kritiko in bo poslej bolj pri besedi. Množični mediji pa so ponotranjili tovrstne izjave.

Dva sveža primera kažeta, da predsednik tu vedno bolj stavi na nekakšen šarm humornosti. Da želi graditi na podobi prikupnega šaljivca, nekoga, čigar samoironijo in humor na lasten način bodo ljudje z veseljem sprejeli, je še zapisal bloger in dodal konkretna primera.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]