Rokomet: nasvidenje Euro, Hrvaška in mafija!

25. Jan 2018 10:12

Za slovensko rokometno reprezentanco se je z včerajšnjim remijem proti Češki (26:26) zaključilo evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Burno evropsko prvenstvo, ki so ga naši reprezentanti končali na četrtem mestu v skupini in skupno na 8. mestu izmed 16 sodelujočih reprezentanc.

Da leto 2018 ne bo slovensko rokometno leto, je bilo moč čutiti že pred prvenstvom. Poškodbe so se kopičile, selektor Vujović pa je moral v Zagreb odpeljati pomlajeno ekipo brez nekaterih prvokategornikov (Dolenec, Gaber, Poteko), odpadla sta še Medved in po dveh tekmah Henigman, poškodba roke je načela tudi kapetana Vida Kavtičnika. Fantje so vseeno priprave vzeli zelo resno in bili odločeni, da v skupini ob Nemčiji, Makedoniji in Črni Gori napredujejo v drugi del tekmovanja v Varaždin.

Roko na srce, predstava naših na prvi tekmi proti Makedoniji (ki sem si jo ogledal v živo) je bila slaba. Zapravili smo nekaj ključnih žog, igralci niso igrali na najvišjem možnem nivoju, a vseeno se ne morem izogniti občutku kraje. Romunska sodnika sta močno vplivala na razplet tekme, ki se je končal z zmago Makedonije.

In ko sem že mislil, da sem videl največjo krajo v zgodovini rokometa, je prišla na vrsto tekma z Nemčijo. Naši so tudi zaradi dogodkov na prejšnji tekmi nastopili zelo motivirano in Nemce v prvem polčasu povsem povozili. A sta se litovska sodnika kasneje odločila, da bosta aktualne evropske prvake vrnila v igro.

Nekaj smešnih in sumljivih odločitev je pripeljalo do napete končnice, v kateri pa je bila Slovenija boljša za gol. A ne v rokometu in pod organizacijo EHF. Za vedno bodo v spomin in sramoto športa ostali trenutki, ko sta sodnika na zaslonu (pokritem s črno rjuho) ‘iskala’ nekaj, kar bi Nemcem prineslo remi.

Po sedmih minutah (!) sta iznašla (ali pa narobe interpretirala, kakor želite) novo pravilo in Nemčiji dosodila sedemmetrovko. Za vedno bo v spominu ostala tudi podoba, ko je Vujović stopil v gol in želel braniti penal. A ni pomagalo. Niti grožnje z odhodom prvenstva niti pritožbe. Slovenija je tako na prvih dveh tekmah izgubila vsaj dve, če ne celo tri točke … več (piše: Športno oko). 

 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]