Branimir Štrukelj: zahtevamo dvig plač v javnem sektorju!

13. Avg 2015 09:03

strukelj-wikiMnogi ljudje v Sloveniji sindikate vidijo kot ene glavnih krivcev, da naša država ni bila sposobna ustrezno odreagirati na izzive, ki jih je prinesla gospodarska kriza, saj so v minulih letih vse napore vložili v preprečitev kakršnihkoli večjih strukturnih reform in sprememb.

Pri svoji “demonstraciji moči” so bili precej uspešni, kar nikakor ni v korelaciji z nizkim zaupanjem, ki jim ga v javnomnenjskih raziskavah namenjajo državljani.

Eden tistih, katerih beseda v medijih ponavadi močno odmeva je predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj.

Tokrat mu je prostor za izražanje svojih idej in misli na drugi strani svojega časopisa omogočilo Delo, kar je izkoristil za javno zahtevo po dvigu plač v javnem sektorju in natresel še nekaj za mnoge kontroverznih idej.

“Branimir Štrukelj, govori (in očitno razmišlja) tako, kot bi živel v vzporednem svetu,” denimo meni avtor bloga Kavarna Hayek, ki je zapis namenil seciranju Štrukljevih izjav v omenjenem mediju.

Bloger se čudi, da se ob Štrukljevih stališčih, ne oglasijo sindikalisti iz zasebnega sektorja ter zaščitijo svoje delavce, ki dejansko ustvarjajo dodano vrednost, ob tem pa so v povprečju slabše plačani od zaposlenih v javnem sektorju.

Bloger nasprotno od Štruklja kot največjo anomalijo v tej državi vidi to, da se je javni sektor tako razbohotil, da država drvi v prepad. (foto: wikipedia)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]