Izredna seja o odvzemu poslanskega mandata Janezu Janši: “Bilo je naporno in na trenutke skrajno primitivno.”

16. Okt 2014 13:23

shod_majniska_dekleracija_2014_2Poslanci so, kot je znano, na včerajšnji seji odvzeli poslanski mandat pravnomočno obsojenemu poslancu Janezu Janši. Seveda je dogajanje okrog Janše ponovno dvignilo obilo prahu tako med razpravljalci v parlamentu, kot med drugo strokovno in laično javnostjo.

“Kakšno sprenevedanje opozicije včeraj, to res svet ni videl. Koliko je bilo čustvenih frustracij in prikritih groženj koaliciji in na sploh slovenski javnosti in naši državi. In zato sem poiskal tolikokrat omenjeni 9. člen Zakona o poslancih, ki je povsem jasen in razumljiv vsakemu preprostemu človeku, ki nima opravka z zakonodajo.”, so uvodne besede blogerja Rafaela Zupančiča – Rafa, ki je včeraj spremljal sejo, ki se mu je zdela skrajno naporna in na trenutke celo primitivna.

V nadaljevanju tako predstavi zakon, po katerem so Janezu Janši odvzeli mandat, med drugim pa spomni tudi na besede, ki jih je nekoč izrekel Janša. Češ, da bo, če bo pravnomočno obsojen, odstopil iz vseh funkcij.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali so bile po vašem mnenju z odvzemom poslanskega mandata Janši kršene ustavne pravice)

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]