Dogodki v Marseillu pred in po tekmi podobni ukrajinskemu konfliktu

12. Jun 2016 20:12

Včerajšnji dogodki v Marseillu, ko so ruski navijači na stadionu napadli angleške navijače so povzročili veliko zgražanja nad hordami Rusov, ki so napadli angleške navijače.

Ob tem je bilo divjanje angleških huliganov, ki so prej nekaj dni razgrajali po francoskih ulicah takoj kar malce potisnjeno na stranski tir. Ampak ne, za nasilje niso nikoli krivi sami, vedno iščejo izgovore, vedno iščejo druge krivce.

Rusi so vsekakor brutalno obračunali z Angleži, toda vprašati se moramo, kdo je začel. Kdo je provociral. Na nek način so včerajšnji dogodki v Marseillu pred in po tekmi podobni ukrajinskemu konfliktu. Angleški huligani so že tri dni terorizirali mesto in se spopadali z lokalnim prebivalstvom, policijo in ruskimi navijači. Policija je morala uporabiti solzivec. A kot šok za Angleže je gotovo prišla brutalnost ruskih navijačev, ki so se znesli nad Angleži. Tako zelo, da se eden zdaj bori za življenje, mnogi so ranjeni…

O tem, kako so dogajanje pospremili angleški mediji ter zakaj je dogajanje tako zelo podobno ukrajinskemu konfliktu piše Sašo Ornik Jin.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]