Erik Valenčič – novinar ali nevarni novinarski islamist?

27. Jan 2015 08:37

valencic_youtube“Predkazenski postopek zoper novinarja TV Slovenija Erika Valenčiča je še en v nizu velikopoteznega preganjanja slovenskih novinarjev, še en črni dan, neumnost, ki je kombinacija slabih zakonov, še slabših presoj tožilstva in političnih igric strank zoper novinarje in medije.” meni dr. Boris Vezjak.

Specializirano državno tožilstvo je namreč zaradi suma razkritja tajnih podatkov Sove na zaslišanje kot osumljenca povabilo novinarja RTV Slovenija Erika Valenčiča zaradi objav v oddaji Koalicija sovraštva.

Toda Vezjak dodaja, da so ob tem bolj zanimivi načini, “na katere se medijska obravnava postopka vpisuje v folkloro domače medijske krajine. Povedano drugače: reči, da je primer enostaven in posledično dolgočasen, zaradi nekaterih folklornih potez ne velja absolutno. Medijska krajina je pač spolitizirana, zato se del medijev trudi v nasprotni smeri: Valenčiča prikazati kot terorista, nevarnega novinarskega islamista, ki je »novinar«, torej tako imenovani novinar. En del novinarske srenje je torej antisolidaren z drugim delom na način, da drugega diskreditira.”

Tovrstno stališče dela novinarjev izhaja iz znane fotografije Valenčiča s kalašnikom v roki v roki in druge, kjer nosi rdečo majico s portretom Osame bin Ladna.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]