Manchester – Evropski fašizem se hrani z žrtvami terorizma

26. Maj 2017 08:37

Po terorističnem napadu v areni Manchestra na koncertu Ariane Grande je Veliko Britanijo preplavil alarm, na tamkajšnjih ulicah je vojska, potek volitev je ustavljen. To so le nekatere posledice napada, med žrtvami so tudi otroci in najstniki (22 mrtvih in 59 ranjenih).

Analize kažejo, da je v Evropi vsakih 9 dni poizkus terorističnega napada, torej, da je grožnja prebivalcem večjih mest postala stalnica.

Napad v Manchestru je trinajsti večji teroristični napad v Evropi v zadnjih dveh letih, ti napadi so povzročili 300 civilnih žrtev in tisoče ranjenih. Za primerjavo, piše True Publica, je bilo v ZDA od napada leta 11. Septembra, 2001, sto smrtnih žrtev zaradi terorističnih napadov.

Na blogu Zdravo Slovenija v nadaljevanju zapisa pišejo o tem, zakaj obstajajo sumi, da so napadi lažni (lažni ne v smislu, da se ne zgodijo, temveč, da oblasti spremljajo sumljive posameznike in kljub temu dopuščajo zavajanja, ki jim koristijo pri političnih ciljih) ter zakaj so žrtve terorističnih napadov tako naše, kot vaše oz. njihove.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]