Ima tudi župan ponarejeno diplomo iz BIH?

11. Jan 2019 10:21

Pred dnevi so mediji v BIH ugotovili, kako lahko je kupiti diplomo srednje medicinske šole. Čeprav je za pridobitev diplome potrebno dvoletno izobraževanje, so diplomo dobili v sedemnajstih dneh. Plačaš 1200 evrov in dobiš diplomo.

O tem tokrat piše Zdravo Slovenija, ki je že pred to afero od Ministrstva za obrambo RS zahteval potrdilo o diplomi župana občine Log – Dragomer Mirana Stanovnika, ki je na soočenju pred volitvami izjavil, da je diplomsko nalogo napisal v Bihaću. Zgodba se je nadaljevala takole …

MORS je poslal kopijo diplome, iz katere je razvidno, da je Miran Stanovnik pridobil naziv inženirja strojništva na Tehnički fakultetni v Bihaću, ki je del Univerze v Bihaću. Na diplomi sta podpisana dekan Tehnične fakultete v Bihaću prof. dr. Isak Karabegović in vršilec dolžnosti rektorja prof. dr. Refik Šahinović. Kako zaupanja vredna je ta fakulteta?

»Univerza v Bihaću je leglo korupcije, nepotizma, plagiranja, laži in spletkarjenja in odličen model uničevanje morale in odgovornosti,« komentira dr. Nedžad Bašić, delovanje Univerze v Bihaću. Zanimivo je, da je med ljudmi, ki jih Bašić označuje za krivce, tudi prof. dr. Refik Šahirović, ki je podpisan na diplomi župana Mirana Stanovnika.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]