Janez Janša ima prav – res ima prvorazredno obravnavo

21. Maj 2018 06:17

Janez Janša ima prav. Slovenija je država prvorazrednih in drugorazrednih državljanov. So državljani, ki si lahko privoščijo čisto vse, pa se jim nič ne zgodi. In preostali, ki plačajo za vsako najmanjšo napako. Celo za tiste, ki jih ne storijo – dovolj je, da jih obtoži Janša, pa bodo vsi raje prikimali, kot se mu zamerili. In ta psihoza ni od včeraj, traja že 25 let, opozarja Rafael Zupančič – Raf.

Ravno ko govorimo o financiranju političnih strank, je bil še Miro Cerar nazadnje razglašen za ultimativnega grešnega kozla.  Po drugi strani pa Janez Janša in njegova SDS vsem na očem izvajajo sporne manevre, vendar si tega nihče ne upa problematizirati.

Ne zato, ker ne bi bilo narobe, ampak ker gre za Janšo in SDS. Pač, ker vsak lahko pričakuje vsaj diskreditacijo. In ker ni izključeno, da bo Janša vseeno prevzel oblast po volitvah, toliko bolj, ugotavlja bloger. Poleg tega gre za procese, ki jih demokratična Evropa opazuje z zelo veliko zaskrbljenostjo in tudi opozorili.

Da, Janša ima prav. Res ima prvorazredno obravnavo. In nedotakljivost si je zagotovil z dolgoletnim širjenjem nestrpnosti in strahu. Ja, strah deluje. Pa preračunljivost tudi. Na Madžarskem je to koncept vladanja, zaključuje bloger.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]