Je možno, da se v Sloveniji zgodi ukrajinski scenarij?

18. Jan 2019 08:48

Ob vseh nakopičenih težavah v državah EU je gotovo eden najbolj zaskrbljujočih problemov subtilno prikrit in navzven pod krinko populizma in nacionalizma navidezno “človeku prijazen” pojav fašizma, ki se plazi po vsej Evropi kot nekakšna novodobna pošast in spet steguje svoje kremplje. 

Če so se ti pojavi najprej skrivali v demokraciji pod t.i. svobodo govora in TČP, je nato sledila več desetletij kar odkrita sovražna propaganda preko strankarskih trobil, ki so izkoristili zakonodajo, da so si pridobili status medija. In, ko so začasno na oblast prišli zagovorniki takšnih pojavov ter jih je odnesla ulica oz. najmnožičnejše vstaje oz. protesti v vsej novodobni zgodovini RS zelo kmalu, so takoj poskrbeli za financiranje iz javnih sredstev in za oglaševanje v okviru njihove propagande pridobili ekonomsko močna državna in zasebna podjetja. Ustanovili so tudi kopico vladnih in nevladnih organizacij ter civilnih iniciativ, ki so domnevno kot kritična javnost podpirale te pojave nekakšne klerikalne kontrarevolucije..

Vendar ob vseh možnih oblikah delovanja in res velikih tudi nepojasnjenih in ne-transparentnih vlaganjih v njihovo propagando, se ta politična opcija nikdar do danes po demokratični poti ni uspela zavihteti na tako želeno oblast, ki bi jo tako hoteli. Ker to pomeni moč in denar ter velik vpliv na celoten državni ustroj in avtoritarno vladanje vsem ljudem … nadaljevanje na blogu Rafael Zupančič – Raf. 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]