Je v Sloveniji res vse tako narobe, da moramo vedno znova iskati politične alternative?

28. Maj 2018 06:05

Država ima visoko gospodarsko rast, brezposelnost pada, plače rastejo, proračun je vedno bolj uravnotežen, podjetja ustvarjajo visoke dobičke, medtem ko smo uspeli dvigniti minimalno plačo, zagotoviti minimalno pokojnino in dvigniti socialno pomoč.

Toda, kljub vsemu temu, nenehno poslušamo, kako je vse narobe, kako je bila vlada Mira Cerarja ena sama katastrofa, polom epskih razsežnosti. Ne le politični tekmeci, tudi mediji vedno znova vrtijo to ploščo kritik in posmeha in s tem tlakujejo pot epidemiji nezadovoljstva.

Zanimivo je, da lahko Miro Cerar ponavlja in ponavlja, da imamo čez 5% gospodarsko rast, a ga večina gladko presliši, ali pa zanika, da bi ta vlada, ali tista pred njo, imela karkoli z uspehom gospodarstva. Nemci so zaslužni, pravijo. Ali, gospodarstvo uspeva navkljub vladi, ki ni ničesar naredila in je povsem nesposobna.

Mediji v Sloveniji iz tedna v teden izbirajo nove žrtve svojih kritik in sistematično rušijo zaupanje v vse sisteme. En teden je na vrsti zdravstvo, drug teden sodstvo, potem se spravijo na kakšen inšpektorat, nato nas prepričujejo, da se bo vojska sesedla, politike pa imajo tako ali tako vedno v delu. Edino na gasilce se še niso spravili. Potem se seveda ne moremo čuditi, da so Slovenci nezadovoljni, da se mnogim niti na volitve več ne da, da so kritični in celo sovražni do političnih strank. Toda, tu je hec … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]