Kako razložiti podporo in uspešnost Jankovića, Kanglerja in Janše

25. Sep 2014 08:37

jansa_jankovic_kanglerJe glavni vzrok gospodarskih težav Slovenije propad vrednot, ali gre pri tem za druge vzroke, kot so zadolženost gospodarstva, ki ni pripravljeno na prihodnost, prevelika država, odvisnost od zunanjih trgov, itd.. O propadu vrednot se verjetno nebi govorilo, če okoli nas še ne bi bilo krize in bi veselo rasli naprej, ne da bi vedeli, da je karkoli narobe.

Bloger Jin se ob tem v nadaljevanju naveže na tri politike, ki so kljub svojim spornim delovanjem še vedno uspešni in uživajo podporo.

Eden je v zaporu, že obsojen, drugi ima veliko ovadb, ena sodba zoper njega pa je na Višjem sodišču padla, tudi tretji se otepa ovadb. Njihova imena poznamo. Janez Janša, Franc Kangler, Zoran Janković.

Ob iskanju odgovora na naslovno vprašanje bloger med drugim razmišlja, da sta oba župana Maribor in Ljubljano po dolgih letih stagnacije povzdignila. Ljubljana in Maribor dandanes sta pač lepša, kot sta bila pred desetletjem… Moralno sporna politika sta se torej na drugih področjih izkazala, zaradi česar tudi podpora. In Janša? Druga janševa vlada je le uresničevala nasvete od zunaj… po drugi strani pa o prvi janševi vladi ne moremo trditi, da bi bila povsem zanič, kar se gospodarstva tiče. Rast je tedaj bila visoka.

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]