Lepo je biti Janez Potočnik, lepo bo tudi Alenki Bratušek

3. Sep 2014 08:37

potocnik_bratusekMedtem ko si Alenka Bratušek na vse načine prizadeva postati evropska komisarka pa je na drugi strani, tudi da lahko takšna krčevita prizadevanja morda lažje razumemo, dobro pogledati na celoten finančni izplen, ki ga omenjeni položaj ponuja tudi po tem, ko se mandat izteče.

Bloger Kričač je preučil bruseljska določila glede tega in ugotovil, da se Janez Potočnik v bistvu ne more pretirano sekirati za to, da ne bo dobil novega komisarskega mandata in bajne plače.

Najprej bo namreč  tri leta prejemal nadomestilo kot bivši komisar. Za opravljenih 10 let in 5 mesecev dela torej 12.765 evrov na mesec. Vsak komisar je za svojo službo Evropi nagrajen tudi s pokojnino. Sicer ne takoj, ampak ko dopolni 65 let. Potočnik bo torej moral počakati še 9 let.

V njegovem primeru bo ta znašala 9.474 evrov. Če se odloči upokojiti že pri 60-ih letih, torej eno leto po tem, ko mu poteče nadomestilo, pa bo prejemal 6632 evrov.

Bratuškovo pa sicer pred nadomestilom in pokojnino čakajo še visoka plača, dodatki, izredna plačila, itd. za katera se bo žrtvovala v boju za omenjeni položaj. (foto: wikipedia)

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]