Maske so padle: Cerarjeva vlada brutalno uveljavlja svoje interese v zvezi s projektom »drugi tir«

2. Maj 2017 13:23

V zvezi s sprejemanjem zakona o drugem tiru in postopanji vlade pri udejanjaju načrtov okrog izpeljave tega projekta je marsikoga presenetilo, kako agresivno in brez posluha za opozorila ter alternativne zamisli se je tega lotila vlada Mira Cerarja.

Kritičen je tudi Emil Milan Pintar:

Večino tistih, ki se tako ali drugače (aktivno, analitično) ukvarjamo s politiko, je kar malo presenetilo, kako brutalno je vlada M. Cerarja uveljavila svoje interese v zvezi s projektom »drugi tir«. Vsi vemo, da je zakon, ki ga je izsilila, slabo domišljen in slabo pripravljen in za slovenske davkoplačevalce prava katastrofa, ki nas bo stala dodatne pol milijarde.

Vlada niti ne ve, kakšen projekt hoče. Ni ji še jasno, ali bo gradila enotirno progo, kjer bodo ob predorih dodatni stranski predori za primere nesreč, ki jih (zaradi bližine pravih predorov) nikoli več ne bo mogoče spremeniti v prave predore za drugi tir. Ne ve, ali bo ob pravih predorih gradila tudi že prave predore za drugi tir, ki ga bo vanje namestila enkrat kasneje. Najverjetneje pa se bo, tudi zaradi pritiska civilne družbe, odločila kar za gradnjo dvotirne povezave (kar je realno najceneje zaradi prisotnosti tehnike), ter tako rešila prebivalce kraškega roba, ki jim zdaj grozi stalna katastrofa nadaljevanje na blogu.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]