Ministri za dan, dva ali nekaj dni

14. Nov 2018 09:05

Marko Bandelli, minister za kohezijo, je danes po zelo kratkem času ministrovanja odstopil od svojega položaja. Aktualno dogajanje tudi veliko pove o ministrski funkciji pri nas.

Vinko Gorenak ob tem izpostavlja dejstvo, da bo odšel in dejstvo je, da si bo zato Marjan Šarec, ki ni naredil še prav nič, pripel značko odločnega predsednika vlade. Vendar pa se pri nas številni predsedniki vlad srečujejo z velikimi problemi pri sestavljanju ministrskih ekip in ekip državnih sekretarjev. Spodaj je le nekdaj primerov, kot jih navaja bloger:

Na vrhu lestvice ministrov z najkrajšim stažem je Igor Maher, okoljski minister  Alenke Bratušek (leva vlada), ki je na tem mestu vzdržal dva delovna dneva. Odnesla ga je njegova črnogradnja v Seči. Klavdija Markeš, je na mestu ministrice za visoko šolstvo (leva vlada Mira Cerarja) vzdržala tri delovne dni. Odnesla jo je ponarejena magistrska naloga.

Prava »dolgoprogašica« na mestu zdravstvene ministrice pa je Alenka Trop Skaza, ki je na tem mestu v vladi Alenke Bratušek (leva vlada) vzdržala celo 29 dni. Odšla je menda zaradi »družine«, kot da ob imenovanju ni vedela, da jo ima. Še več, cel mesec in en dan je na položaju gospodarskega ministra vzdržal gospodarski minister Mira Cerarja (leva vlada) Jožef Petrovič. Odnesla ga je afera v zvezi s kartelnim dogovarjanjem okoli dobav pisarniškega materiala. To so bili ministri za nekaj dni ali tednov. Nič kaj bolje se nista odrezala Stanka Setnikar Cankar, šolska ministrica, Janko Veber v vlogi obrambnega ministra in Julijana Bizjak Mlakar v vlogi kulturne ministrice, vsi v Cerarjevi vladi (leva vlada), le da so tam kraljevali okoli enega leta.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]