Miro Cerar in njegov odstop – po Janši so ga odstavili centri moči

16. Mar 2018 07:09

Miro Cerar je s svojo napovedjo odstopa dodobra pretresel javnost. Ta nenadna odločitev pa je presenetila tudi opozicijo. Iz reakcije prvaka opozicije namreč lahko razberemo veliko o sami psihopatologiji trenutnega dogajanja.

Boris Vezjak je v tem kontekstu opozoril na en paradoks: če se je Janez Janša s številnimi interpelacijami proti ministrom in sami Cerarjevi vladi zadnja leta močno trudil, da bi predčasne volitve povzročil, je zdaj na tem, da spet ni zadovoljen z razpletom: premierja so odnesle temne sile iz ozadja, ne kaj drugega.

Janez Janša naj bi že uro po tem, ko je Miro Cerar napovedal odstop, tvitnil ali retvitnil nekaj zelo pomenljivih razlag. Njihova skupna nit je ena in ves čas ista: ni naključij, odstop je bilo strogo dirigiran. Recimo: »Povežimo malo dejstva: prave ankete kažejo znatno rast desnih strank. Sledijo akcije-nenavadno hitro so v javnost pricurljali podatki o čudnih rabotah z maketo 2. tira. Nenavadno so tik pred zdajci propadla pogajanja s Štrukljevim sindikatom-stavka. Verjamete v naključja?«

 

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]