Na prvem predvolilnem soočenju na nacionalni televiziji gneča

10. Maj 2018 07:47

Dvajset se jih je včeraj pomerilo v televizijskem soočenju na RTV Slovenija. Le ena ženska je bila med njimi, Alenka Bratušek. Če ste dvomili v upravičenost kvot, po katerih mora določen odstotek kandidatov političnih strank biti enega ali drugega spola, potem premislite še enkrat.  Že tako je rezultat takšen, da prevladujejo moški, nihče pa ne bo rekel, da je na nek čudežen način vsa politična pamet koncentrirana samo pri enem spolu.

A pustimo to.

Dvajset politikov na kupu je preveč, da bi lahko imeli spodobno debato. Časa je premalo, potem pa so pogosto soočeni še z voditelji, ki jih bolj kot informiranje državljanov zanima predstava.

To kar bom zdaj napisal, je grdo, a je vendarle res. Če bi bil svetovalec kakšnemu politiku, bi najprej raziskal, kdo so njegova volilna baza in kaj jih zanima. Potem bi pripravil ključne besede, s katerimi bi te ljudi nagovarjal. Sledil bi trening, kako na kakršnokoli vprašanje odgovoriti tako, da uporabiš te ključne besede. Kaj iskreno odgovarjati, vedno ponavljati površne slogane, da si jih gledalci lahko zapomnijo. Ker, kaj pa lahko pametnega poveš v minuti ali manj? … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]