Novinar Mirko Mayer: “Ne, ne bi vstal za Tino Maze, pa če mi še tako zamerite.”

14. Jan 2017 20:23

Tina Maze je po svojem slovesu od profesionalnega smučanja še vedno aktualna tema. Komentarji o tem kako so Tino Maze videli in doživljali ljudje, ki so bili tekom njene kariere na takšen ali drugačen način v stiku z njo, se kar vrstijo. Med njimi so seveda tudi tisti, katerim Tina Maze ni ostala v najlepšem spominu.

Eden teh je novinar Planet TV Mirko Mayer, ki je na svojem blogu opisal nekaj dogodkov, ki jih je sam, ali pa njegovi novinarski kolegi, doživel z Andreo Massijem in Tino Maze.

Slovenci smo radi v moralni paniki. Glej, tam gre Tina Maze. Naj obsedim? Naj vstanem? Je dovolj dobro, če samo zaploskam? Bodo rekli, da sem nor, če ji še skandiram? Mah, ne bom vstal, če ni nihče drug.

Dejstvo: Tina Maze ta teden ob razglasitvi športnice leta v Cankarjevem domu ni dobila stoječega aplavza. Pa kaj? Iskreno, tudi jaz ne bi vstal. In tu so moji razlogi proti.

Trbiž. Italija, januarja letos. Novinarski kolega z razdalje snema enega zadnjih treningov pred Zlato lisico. S snemalcem ne rineta na teren, prišla sta samo po sliko. Izjava po koncu treninga bi bila več, kot sta pričakovala. Skratka, z ničimer ne motita. Pa brez opozorila priteče Andrea Massi. Vpitje in lopata, visoko dvignjena v zrak. Pripravljena, da potolče ekipo Planet TV…

V nadaljevanju Mayer opiše še nekatere druge neprijetne dogodke.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]