Ošpice – lažni preplah?

14. Jan 2018 08:06

Po vsej letošnji medijski reklami za cepljenje in povzročanju strahu pred epidemijo ošpic (beri: nenevarna otroška bolezen, ki jo je koristno preboleti v otroški dobi, ker to zagotavlja močen imunski sistem) se je izkazalo, da je bila nevarnost milo rečeno precenjena ali celo izmišljena?

Kopiram od kolegice tale tekst: “Uradni dopisi iz NIJZ dokazujejo njihovo zmoto, da so v Sloveniji izbruhnile OŠPICE! Navajajo, da so znanstvene odgovore prispevali zdravniki – torej stroka. Če stroka pravi, da virusa ni, to pomeni, da je NIJZ zagnal lažni preplah, da se gre za ošpice, lažni preplah na nivoju države, ki se je dotaknil 2 milijonov ljudi, ki ga ni bilo mogoče ustaviti.
Tekst dopisov:

2018-01-09 10:15 GMT+01:00 PR NIJZ

Pozdravljeni,
ne gre za cepilni virus, ker oseba ni bila cepljena pred kratkim, pač pa pred 1 letom. Ker virusa niso dokazali, tudi ni možno ugotoviti za kateri genotip virusa ošpic je šlo. Okužba je bila potrjena na podlagi dokaza protiteles.
Lep pozdrav, Služba za komuniciranje /
www.nijz.si – Podatkovni portal NIJZ

Mikrobiolog dr. Gorazd J. Pretnar pa je vprašal: “Naj povejo kaj je v cepivih! da jih ljudje zavračajo.” Dobesedno smešno pa je, ko imajo tisti ki bi cepili vse po vrsti toliko za povedati čez tiste, ki se sami izobražujemo na to temo, a je v resnici veliko zdravnikov, epidemiologov in imunologov po svetu, ki jasno opozarja na temno stran cepiv!
Osebno me izjemno moti, a ne preseneča izjemna agresivnost in brutalnost, s katero je ozmerjan vsak, ki vsaj malo podvomi v obvezno cepljenje otrok s polivalentimi cepivi.
Ker mi nekdo na blogu emonec Injekcija pameti briše komentarje, bom še tule napisal dva od izbrisanih komentarjev: Kolega Frenk je napisal:

“Kdaj bo v Sloveniji prostovoljno cepljenje kakor je v večini zahodne Evrope. Turčije, Češke, Estonije itd.. Potem bo Slovenija tudi demokratična država. Tako pa nam mediji spet perejo glave z pomočjo farmacevtske industrije iz ozadja.”

… več (piše: Doba). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]