Počivalšek v dolini šentflorjanski: kultura, po kateri se brez dela ne jé

10. Feb 2018 08:08

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je nedavno ob Prešernovem kulturnem prazniku, ko se je na osrednji slovenski kulturni prireditvi ponovno iskrilo med kulturniki in politiki, dvignil prah z izjavo: “Smo pač generacija, ki je zrasla na motu kdor ne dela naj ne jé”. Ta je bila (ne)posredno namenjena kulturnikom, ki so ponovno opozarjali na slab finančni položaj in nižanje sredstev namenjenih kulturi s strani države.

Imamo pred sabo res novo škandalozno izjavo gospodarskega ministra?

Kot uvodoma zapiše Boris Vezjak je minister Zdravko Počivalšek že nekajkrat zaslovel s svojo neverjetno maloumno presojo družbenih fenomenov in dogajanj. In robato gostilniško besedo, diskreditirajočo vse, ki mu bodisi stojijo na poti ali jih sicer v življenju ne mara. Z arogantnim diskvalificiranjem, kot rečeno, nima težav, v njem se počuti zelo domačega.

Če mu upravičeno oporekajo ekologi, kot v primeru Magne, bodo obveljali za ekoteroriste. Če se pojavi kakšen podjetniški kritik, bo označen za »ljubljanskega močvirnika«; ker gospod ne razume niti, kakšen status imajo v sociologiji predsodki ali stereotipi in celo ne premore socialne inteligence, ki bi mu povedala, da s to frazo kritizira kar vse Ljubljančane… celoten komentar na blogu

foto: zaslonska slika 24ur

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]