“Podjetnike pozivam na intelektualni dvoboj”

1. Okt 2018 07:01

V roke mi je prišla peticija slovenskih podjetnikov, na čelu s Klubom slovenskih podjetnikov (SBC – Slovenian business club), ki jo podpira cela vrsta delodajalskih in drugih podjetniških institucij.

V njej sprašujejo javnost sledeče: “Si v Sloveniji še želimo podjetništva?; Mar res cenimo resne in odgovorne podjetnike?; Je podjetnost v Sloveniji res še vrednota?”

Kakor pravijo, je peticijo podpisalo do sedaj 2,012 podjetij in 5,717 posameznikov. Zanesljivo bi dobili še več podpisov, če bi dodali še nekaj udarnih vprašanj, na primer:

  • ali si želite, da bi vsak dan sijalo sonce?
  • ali si želite zdravo živeti sto let?
  • ali bi imeli vsak dan polne trebuhe in denarnico?

Šalo na stran, problem te peticije je, da je intelektualno na ravni četrtega razreda osnovne šole, ko desetletniku vzameš igračo in mu poveš, da naj prispeva nekaj v dobro družine, v kateri živi, na primer pospravi sobo, on se pa odzove z užaljenim jokom in grozi, da bo ušel od doma. Peticija navaja nekaj splošnih resnic, da ne rečem floskul, brez konkretnih predlogov, vendar namiguje, da so med določenimi politiki deležni sovražnega govora in da jih mora nekdo pred tem zaščititi. Podoben umotvor kot pred kratkim tista grafika z vlakcem, kjer je lokomotiva gospodarstvo, vsa ostala družba pa vagoni. To je pa zaskrbljujoče. Če so na tej intelektualni ravni vsi podjetniki, se nam slabo piše …v nadaljevanju piše Drago Babič

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]