Poročilo KPK, ki je odneslo Janševo vlado, padlo na Vrhovnem sodišču – odzivi na tviterju

26. Feb 2015 13:43

jj-klem-wikiS poročilom protikorupcijske komisije o premoženjskem stanju takratnega premiera Janeza Janše je KPK kršil Janševe ustavne pravice, ki se nanašajo na enako vasrstvo pravic, je odločilo Vrhovno sodišče in poročilo odpravilo.

Posledice takrat objavljenega poročila KPK so bile ogromne in z današnjega vidika nepopravljive, saj je zaradi njega padla takratna vlada Janeza Janše. Na podlagi ugotovitev protikorupcijske komisije so mu namreč podporo odpovedale tri od štirih koalicijskih strank – Državljanska lista, SLS in Desus. Kot koalicijska partnerica mu je ostala zvesta le NSi.

Odločitev Vrhovnega sodišča je sprožila vihar odzivov na družavnih omrežjih. Od opozarjanja, da gre za procesno, ne vsebinsko odločitev, to pozivov k odstopu takratnega predsednika KPK in sedanjega pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča.

Izbor komentarjev s tviterja objavljamo spodaj. ( V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, kakšne bi morale biti posledice odločitve Vrhovnega sodišča). (foto: wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]