Posnetek lizanja lizike znotraj ravnateljevega kabineta: a zahtevamo od otrok, da so bolj pametni od odraslih?!

27. Nov 2014 09:12

foto1198Prejšnji teden je bil nekaj posebnega. Za nekaj kratkih, a sladkih ur so dogodki, ki so se zakuhali na štajerskem koncu, porinili v ozadje celo samega političnega zapornika. No, ja, ni dvakrat reči, da se bo morda že jutri kdo spomnil, da je za žgečkljivo in spotakljivo lizanje lizike znotraj ravnateljevega kabineta kriv on, a pustimo času čas, Slovenci me sila radi presenetijo, verjetno me bodo tudi tokrat.

Lahko povem, kaj me je ob vsem, kar se je glede lizik modrovalo, najbolj zabavalo?

To, da so ne le moji sodržavljani, temveč tudi cenjeni strokovnjaki, nekdanja informacijska pooblaščenka in še kdo, pričakovali in malodane zahtevali, da morajo biti otroci bolj pametni od ta starih.

Z vseh možnih prižnic in ekranov so mladini žugali s prstom in jim naštevali kazni, ki bi morale slediti njihovemu velikemu grehu, ki so ga zagrešili, ko so sporni video o lizanju objavili na spletu.

Te zahteve so nekaj podobnega, kot če bi triletni otrok držal svojo mamico za roko pred prehodom za pešce in ji razlagal, kdaj in kako mora prečkati cesto. …več (piše Milena Miklavčič) (fotografija je simbolična)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]