Predsednik Pahor še vedno sesa palec in sprašuje stranke, kaj bodo naredile

15. Maj 2014 08:51

portrait of young man sucking on thumbPotem, ko je bilo po padcu Alenke Bratušek sklepati, vsaj po besedah politikov, da bodo volitve malodane že naslednji dan, pa se do danes ve samo to, da volitve bodo.

Tudi predsednik Pahor zaenkrat ni povedal še nič konkretnega oz. kot piše Matic Munc, se še vedno ne more odločiti ali bo v predčasne državne volitve zadrsal z rožnatimi ali vijoličastimi drsalkami, sesa palec in na neskončnih pogovorih sprašuje okoli stranke, kaj bodo naredile.

A, kot dodaja, pustimo kravatarje, da odmotovilijo svoje igrice, nekateri že pakirajo kovčke za Brazilijo, kjer bo nogometno prvenstvo, potem pa počasi na Hvar počivati svoje utrujene delovne politične ročice. Kdo bi zdaj reševal državo? Nihče. V nadaljevanju zapisa pa se posveti predvsem volitvam v evropski parlament, konkretno stranki SD.

Kot je znano se je namreč Lukšič odločil, da si tudi sam pribori udoben stolček, zato se je postavil za nosilca liste. Ob tem pa se je Tanja Fajon, sicer druga na listi takoj za Lukšičem, odločila za modro taktiko. Preko družbenih omrežij namreč nagovarja ljudi, da dajo preferenčni glas njej.

Munc pristavi, da ne pozabimo na preferenčni glas. Je namreč zadnje orožje, da se glasovi ne stekajo zgolj k nosilcem list, temveč nekomu, ki ga dejansko – preferirate.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]