Razlog nasprotovanja Alenki Bratušek ni domnevna korupcija ali zavist, temveč…

11. Sep 2014 08:24

bratusek_nagovorPotem ko je Jean-Claude Juncker predstavil uradni seznam svoje ekipe, na katerem se je Alenka Bratušek znašla na eni izmed najpomembnejših funkcij Evropske komisije, se v Sloveniji še vedno krčevito išče način kako Alenki Bratušek odvzeti ponujeno.

Med politiki se zdita najglasnejša prav Erjavec in Židan, ki sta pred tem v veliki meri sama omogočila, da je do tega sploh prišlo. Sicer pa je zgražanje nad samokandidaturo Bratuškove vsesplošno.

Toda zakaj? Ponujeni položaj, katerega mora sicer Bratuškova še potrditi z zahtevnimi zagovori pred evropskim parlamentom, je namreč ključnega pomena tudi za Slovenijo in vsaj tri projekte, to so TEŠ 6, Južni tok in plinski terminali v Tržaškem zalivu.

Sašo Dolenc meni, da je problem Bratuškove ta, da jo intuitivno dojemamo kot eno izmed nas, običajnih ljudi podalpske dežele, mi pa seveda nismo primerni za take funkcije kot je podpredsednik komisije. Preprosto sami sebe še zmeraj dojemamo kot manjvredne in ker je Bratuškova dojeta kot ena izmed nas, v naših očeh ni primerna za tako funkcijo.

Pa še ženska je in mlajše ženske morajo biti doma pri družini…, tako vsaj intuitivno raja pri nas verjetno dojema dogajanje in potem svoje emocije prevede v moraliziranje glede postopka kandidature.

Mediji in populistični politiki pa to početje samo podpihujejo, ker imajo od tega koristi.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj –  vas sprašujemo, ali naj Miro Cerar po izvolitvi odpokliče Bratuškovo in poda nov predlog EK)

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]