Severna Koreja lahko z novo raketo zadane celo vzhodno obalo ZDA

1. Dec 2017 09:14

V sredo je Severna Koreja preizkusila balistično raketo, ki je dosegla 4500 kilometrov višine in je padla v morje 1000 kilometrov od izstrelišča. Letela je 53 minut. V Pjongjangu trdijo, da lahko zdaj dosežejo celo vzhodno obalo ZDA in po vseh preizkusih ne gre več dvomiti, da govorijo resnico. Celo ameriški strokovnjaki ne zanikajo več njihovega napredka.

Dejanja Severne Koreje so razumljiva. Kljub gospodarski rasti v zadnjih letih, gre za zelo revno državo z zastarelimi konvencionalnimi oboroženimi silami. Vsako leto se tehtnica še malo bolj nagne v korist njihovih južnih sosedov, da ne govorimo ZDA.

To pomeni tudi, da te ogromne sile vedno manj odvračajo potencialne agresorje. Zdaj je morebiti res tako, da lahko severnokorejsko topništvo z zemljo zravna Seul, toda zmagati Pjongjang več ne more. Zato jedrsko orožje.

Kako najbolje odvrniti ZDA od vojaške pustolovščine na korejskem polotoku, če ne tako, da ceno postaviš grozljivo visoko. Le ena uspešna raketa z jedrsko konico na večje ameriško mesto je nevarnost, ki jo bo težko v Washingtonu propravljen kdo tvegati. Da, ZDA lahko uničijo Severno Korejo, a kaj bo to pomagalo, če ne bo več Los Angelesa … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]