Šiitske milice v Alepu pogojujejo evakuacijo upornikov in civilistov z zamenjavo za prebivalce dveh obkoljenih šiitskih vasi

19. Dec 2016 13:23

Evakuacija civilistov in upornikov iz, s strani vladnih sil, osvobojenega vzhodnega dela Alepa se čedalje bolj zapleta.

Iz uporniškega dela Alepa, zdaj zmanjšanega na vsega nekaj četrti, se namreč evakuacija upornikov in civilistov le počasi nadaljuje.

Vladne sile jih z zelenimi avtobusi prevažajo na območje zunaj mesta, ki ga nadzorujejo uporniki. Pri tem jim je dovoljeno s seboj vzeti osebno orožje. A pri tem pogosto prihaja do zastojev.

Eden pomembnejših nastaja zato, ker šiitske milice, ki se borijo na strani vladnih sil, pogojujejo evakuacijo z zamenjavo. Namreč, želijo hkratno evakuacijo dveh obkoljenih šiitskih vasi v provinci Idlib, al-Fouje in Kefraje. Kar je glede na to, da jih obkrožajo sunitski skrajneži, od katerih bi mnogi šiite najraje vse brez razlike pobili, razumljivo.

V tej propagandni vojni seveda malokdo poroča o obkoljenih šiitih v dveh vaseh v Siriji. Še številnih posnetkov, na katerih vidimo veselje prebivalcev Alepa nad zmago vladnih sil, se ne omenja … nadaljevanje na blogu Jinov svet.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]