Okrvavljenega sirskega dečka slikal fotograf, ki je nekaj dni pred tem prisostvoval rezanju vratu dečka zajetega s strani sirskih upornikov

24. Avg 2016 07:07

Pred kratkim so medije preplavile slike okrvavljenega sirskega dečka z uporniške strani v Siriji. Slika je služila, kot prikaz surovosti in krutosti sirskih vladnih sil in ruske vojske. Ob tem so manjši in neutralni mediji ter blogerji zahodni medijski stroj obtožili dvoličnosti in hinavščine, ter vse skupaj podkrepili s fotografijami ranjenih otrok z druge strani bojišča, za katere pa ni prostora pri poročanju o sirski vojni.

Sedaj pa je po spletu začela krožiti še fotografija, ki prikazuje kdo je bil eden izmed fotografov zloglasne slike okrvavljenega sirskega dečka. To naj bi bil Mahmud Rslan, ki je nekaj tednov prej delal “selfije” s sirskimi uporniki, ki so zajeli desetletnega dečka in mu z nožem prerezali vrat. Tudi o tem obglavljenju otroka zahodni mediji “razumljivo” niso poročali, saj je bil otrok iz napačne strani bojišča.

Več podrobnosti o nastanku fotografije in fotografu, ki se pojavi v kadru tako pri tej fotografiji, kot pri posnetku rezanja vratu sirskemu dečku, predstavlja bloger Mataj.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]