Slovenija: dobrodošli v deželi bogatih revežev!

9. Nov 2018 16:05

»Nekdo, ki ima 700 evrov plače, bo po novem na minimalni plači. Ustvarjamo deželo bogatih revežev,« izjava generalne direktorice GZS Sonje Šmuc, ki za svoje delo prejema plačo, ki je verjetno precej daleč od minimalne. 

Kot ocenjuje Kamien komunikacije, izjava generalne direktorice GZS deluje podcenjevalno in brezčutno do državljank in državljanov. Ker gre za televizijsko izjavo z enim stavkom, se zaradi pravičnosti moramo vprašati ali je podala drugačen zaključek?

Ob tem postavlja tudi vprašanje, ali se generalna direktorica Gospodarske zbornice zaveda, da si danes lahko posameznik privošči okoli 1 % ponujenih nepremičnin in manj kot 5 % manjših stanovanj, ki so velika manj kot 50 m2? S tem, da večina nima povprečne plače!

Pri tem se ji zdi tudi najbolj tragično za Slovenijo, da smo, kot kaže, gospodarsko zanimivi le, če ponujamo ceneno delovno silo. Zato se iz Slovenije množično izseljuje mladina in zdravstveno osebje. Rodnost drastično pada – le kdo bo delal za 700 evrov na mesec in še rojeval, ob tem, da si ne more plačati dostojnega stanovanja?

 

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]