Šoltes + Cerar + Bratuškova + Virant = najboljši par?

10. Maj 2014 10:05

foto196Predčasne volitve se približujejo z ekspresno hitrostjo, dnevi še posebej hitro bežijo tistim z nizkimi političnimi rejtingi, razbitimi strankami in še ne vzpostavljenimi novimi strukturami.

V teh problemih najdemo predvsem štiri aktualne politične skupine – odpadnike od Pozitivne Slovenije pod vodstvom bivše premierke Alenke Bratušek, javnomnenjsko močno načeto Državljansko listo, nastajajoče strankarsko združenje Verjamem in “zaskrbljene državljane” na čelu z Mirom Cerarjem.

In ker je razdrobljenost glasov garancija za neuspeh, so povezovanja, celo združevanja stvar nuje, ne zgolj smiselne potrebe. Matic Munc piše o “norosti hormonov” in se poigrava z raznovrstnimi kombinacijami, ki bi se utegnile zgoditi.

Na desnici pa je povsem drugače. Trden most je zgrajen med obema konservativnima strankama, Janša pa za svojo SDS itak meni, da ne rabijo nikogar.

V to politično brbotanje sodijo še Zoki, pa vstajniške stranke in še kdo. Volivci pa vse to opazujejo z mešanico začudenja, naveličanosti in gnusa, še dodaja bloger. (foto: wikipedia)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]